Hautakivet

Hautakivessä menetetyn perheenjäsenen tai ystävän muisto elää ikuisesti. Muistomerkin hankinta on omaisten tehtävä ja siihen on hyvä perehtyä kun siihen on valmis. Aikaa valintaan kannattaa käyttää, jotta lopputulos on mieleinen. Alan ammattilainen voi auttaa rakentamaan kauniin ja vainajan muistoa kunnioittavan muistomerkin.

Tutustu hautakivimalleihin »

Tutustu koristemalleihin »

Tutustu VARASTOKIVIIN »

Kiven suunnittelussa lista huomioitavista asioista voi auttaa:

  • Haudan leveys ja hautapaikkojen määrä vaikuttavat kiven kokovaihtoehtoihin. Huomioi mahdolliset paikallisen seurakunnan asettamat kokorajoitukset ja muut ehdot.
  • Kiven laatu. Perinteisen kiiltopintaisen hautakiven lisäksi sammalpintainen luonnonkivi on maanläheinen vaihtoehto.
  • Kiven käsittely. Kiven pinta, sivut ja tausta voidaan käsitellä hyvin monella tavalla. Lähes aina valinta kuitenkin on tasaiseksi sahatun ja sivut epätasaiseksi pinnaksi louhitun välillä.
  • Vainajan persoona. Hautakivi voi kertoa tarinan jos niin haluaa. Kiveen kaiverrettu taiteilijan väripaletti tai ankkuri antavat vihjeen vainajan ammatista ja elämästä myös satunnaiselle ohikulkijalle.
  • Vuodenaika. Muistomerkkien asennus on sesonkityötä ja vaatii sulan maan. Lapissa asennus onnistuu varmimmin toukokuun ja lokakuun välillä. Kiviä voidaan valmistaa kuitenkin myös talvisaikaan ja talvella tehty tilaus takaa mahdollisimman aikaisen toimituksen keväällä.
  • Kierrätys. Vanhat hautakivet on mahdollista hioa ja käyttää uudelleen. Jos esimerkiksi perhehaudalla on kivi ennestään, mutta tila käy ahtaaksi, voi vanhan kiven hioa ja astella nimet uudelleen.
  • Valmiin hyödyntäminen. Paras tapa löytää mieleisensä osat ja elementit on kulkea hautausmaalla ja etsiä itseä miellyttäviä malleja. Kuvia löytyy runsaasti myös internetistä, mutta kivien värit harvoin vastaavat todellisuutta valokuvissa.   

Ota yhteyttä